HTML

hungary helyszínelők

Nyomokat rögzítünk,ahol csak lehet. Mindent archíválunk.

Friss topikok

Linkblog

Szalámi szélhámosok Budapesten

2008.02.22. 13:48 :: blogart

Történik napjainkban Budapest utcáin, 2008 első felében. A következő esetnél nyomoknak csak hűlt helyét találni, de azért az emberi hülyeség ebben az esetben detektorok nélkül is mérhető.


Utcai szélhámosok voltak, vannak és mindig is lesznek. Talákoztunk már kamuóra, játékfényképezőgép, fából faragott videokamera árus próbálkozókkal és ezeken mindig jót derültünk. Már, ha nem mi voltunk a lehúzott balekok. Tavaly a körúton kalóz dvd filmekre szedtek előleget megnyerő modorú ismeretlenek, hogy aztán sose szállítsák le a megrendelt kópiákat. A következő trükk azonban eddig verhetetlen. Kell hozzá néhány hiszékeny balek, egy közeli közért, ahol éppen teherautóból pakolnak - erre fog emberünk hivatkozni - egy szállítómunkás jelmez és már mehet is az előadás.
A szalámiszélhámos beszalad egy kiválasztott körúti üzletbe és az ott dolgozó eladónak, vagy a tulajnak megemlíti, hogy néhány percre elfoglalják az utcát a pakolással. Ez hitelesíti a sztorit, merthát a közeli közért előtt valóban áll egy furgon. Aztán még hozzáteszi:
-Egyébként nem érdekel rúd Pick szalámi? Marad a szállításból két-három darab. A boltban 4 rongy fölött van, neked behozom ezerért szálját. Teljesen friss, csak többet raktak fel belőle...- A megtalált balek már előre érzi a pickszalámi ízét a szájában. Ennyiért ingyen van!..áll a bolt. A pénzt szalámiman persze előre elkéri, mert a társával el kell számolnia. - Ne fáradj... majd beszaladok vele. - azzal nyitja az ajtót és már el is tűnt.

Na azóta is jön! Persze a közértnél pakoló szállítók mit sem tudnak az egészről, egyébként sem szállítanak a Pick-től semmit. Szalámiárusunk pedig már egy megállóval arréb jár egy másik üzletben. Ha fél órát számolunk balekonként, akkor is komoly óradíj jön ki emberünknek: így ő biztosan megteheti hogy a téliszalámit vastagon szeletelje a reggeli kenyérkéhez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csi-hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr80349854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása