HTML

hungary helyszínelők

Nyomokat rögzítünk,ahol csak lehet. Mindent archíválunk.

Friss topikok

Linkblog

IDŐSEKRE VADÁSZNAK...

2008.05.29. 12:01 :: blogart

A bűnözést életvitelszerűen folytató, jól körülhatárolható csoportok. Markecolók, zsebesek és a hozzájuk hasonló, díszes kompániák. Tudom, hogy az internet pont az idősebbek által legkevésbé felfedezett terület, de talán az oldalra kattintó fiatalabb nemzedék eléri korosabb hozzátartozóit és figyelmezeteti az egyre terjedő jelenségre.

Mi is zajlik mostanában egyre gyakrabban a budapesti utcákon? Több szereplős, figyelő, kipécéző, lekísérő társaság monitorozza a járókelők forgalmát és kiszúrja az egyedül mutatkozó, bizonytalanul, nehezen járó, rosszul látó, lehetőleg nyolcvan feletti idős nénit vagy bácsit, aki a mindennapi zsemléért és tejért botorkált le a sarki közértbe. Megvárják a megfelelő pillanatot és a legkülönbözőbb ürügyekkel leszólítják. Rendőrnek, postásnak, csomagfutárnak adják ki magukat. Kitalált történetekkel ijesztik meg áldozatukat, mint például: -Jöjjön, gyorsan mamóka, feltörték a lakását, a rendőrség ott van a körfolyosón, igyekezzünk, nézze meg mi tűnt el!- vagy lopva hazáig követve a levélszekrénynél betámadva: Csókolom, a pénzes postás vagyok... Jött pénzküldeménye, de már végeztem a házban, nem tudom kifizetni, mert elfogyott az apróm. - A megzavarodott nénike maga hívja fel a lakásba a bűnözőt, hogy próbáljanak váltani, de végül, nincs pénzküldemény csak eltűnt tízezresek a megtakarítottból. Az elkövetők gerinctelen kíméletlenséggel kopasztják meg áldozataikat, s örülhetnek, ha nem bántják őket, ha nem elég együttműködő az öreg.

A megtévesztő dumák és próbálkozások tárháza igen gazdag, s a kompánia az utóbbi napokban úgy tűnik megszállta Budapestet. Módszeresen járják végig a belvárosi, belbudai utcákat. Szabályosan feltérképezik a terepet, ahová később még visszatérhetnek. Tudnak róla, hogy vadászterületükön hol laknak idős, kiszolgáltatott emberek. Mit lehet tenni ellenük, azon kívül, hogy picit jobban odafigyelünk az utcán egyedül botorkálókra, csak, hogy ne tűnjenek mégis annyira magányosnak. A próbálkozás úgyis annyira pofátlan, hogy mindenkinek szemet szúr, aki arra jár éppen. A stílus olyan, mint a nadrágszíj- és borotpenge- és parfümárusoké, közvetlenül erőszakos. Ilyenkor általában elég egy szigorú szemvillanás, s a bűnöző úgy felszívódik, mintha ott se lett volna. Ha meg nem, akkor még mindig lehet rendőrért kiáltani, s ha az nem is érkezik segítségünkre, hátha egy-két markos legény felkapja a fejét és elzavarja az erőszakoskodókat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csi-hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4493234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása